2022. szeptember 22., csütörtök 17:36

Búcsúzunk

 

Karácsonyné Hajdusek Zsuzsanna

1967 – 2022

zsuzsi

 

Hosszantartó, súlyos betegség következtében életének 56. évében elhunyt szeretett munkatársunk, egy kiváló pedagógus, Karácsonyné Hajdusek Zsuzsanna tanárnő.

Zsuzsa 1967. július 12-én született Budapesten. Általános és középiskolai tanulmányai után a Nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán szerzett biológia-rajz szakos általános iskolai tanári oklevelet 1989-ben.

Pedagógusi pályáját a Kunhegyesi Kossuth Lajos Általános Iskolában kezdte, ahol 17 évig tanított. Ezután egy évig dolgozott a Salgótarjáni Uzoni Péter Gimnázium és Általános Iskolában.

2012. augusztus 15-től lett iskolánk pedagógusa, biológiát, természetismeretet és vizuális kultúrát tanított. 2014-ben az Egri Eszterházy Károly Egyetemen okleveles biológia tanár szakképzettséget szerzett, majd ugyanitt tett pedagógus szakvizsgát tehetséggondozásból, tehetségfejlesztésből, amellyel tovább gyarapította szakmai ismereteit.

Pedagógusi munkájában nagyon fontosnak tartotta a természet szeretetére nevelni a tanulókat, megmutatni az élővilág sokszínűségét, sebezhetőségére felhívni a gyermekek figyelmét. Nagyon jól tudta kombinálni a két szakját, hiszen a természeti törvények, összefüggések tanítása mellett remek magyarázó és tanulmány rajzokat készítettek tanítványai az embereket körülvevő világról.

Négy gyermek édesanyjaként fontos volt számára a családi életre nevelés, a rendre, tisztaságra, esztétikus környezetre való igény kialakításának az elősegítése. Azt vallotta, hogy a gyermekek a közösségben tudják legjobban megtanulni a toleranciát, az egymásra figyelést, társuk emberi méltóságának a tiszteletét. Ezek fontos értékek voltak számára.

Tehetséggondozó munkája kiemelkedő volt! Örömmel és nagy szakértelemmel végezte tehetséges tanítványai felkészítését különböző tanulmányi versenyekre. Városi, megyei, országos megmérettetéseken sikeresen és eredményesen szerepeltek az általa felkészített diákok természetismeretből, biológiából és vizuális kultúrából, egyénileg és csapatban is.

2019-ben az Egri Pedagógiai Oktatási Központban „a Heves megye legjobb tehetséggondozó pedagógusa” díjat vehette át kiemelkedő pedagógusi munkája elismeréseként.

 

Kedves Zsuzsi!

Hálásak vagyunk a Te életedért, azokért a percekért, amelyeket velünk töltöttél, és mindazért a jóságért és szeretetért, amely Tőled származott, amit a körülötted lévőkre szétárasztottál.

Számtalanszor tanúi lehettünk annak, amint itt az iskolában nagy odaadással, fáradhatatlanul tanítottál, neveltél, ahol szellemi kiválóságoddal, erkölcsi fölényeddel mintája és tükre voltál kollégáidnak, tanítványaidnak egyaránt.

Itt és most az értelem megáll és a gondolat is csak reményvesztetten hullik vissza a földre.

Nem találunk vigasztaló szavakat, mert azok is csak a könnyeket szaporítják, és a sebeket mélyítenék szívünkben.

Egy gazdag, szép tiszta lelkivilág omlott össze, amit mi annyira szerettünk, tiszteltünk.

Hatalmas űr marad utánad mindenütt. Egyedi, egyszeri voltál. Pótolhatatlan.
Tiszta lelkednek fénye, még a hosszú, fájdalmas betegségedben is világított. Amikor körülötted mindenki csüggedett, Te akkor is bíztál, hittél a felépülésben.

Egy különleges rendkívül értékes embert, nagy szaktudású kiváló pedagógust, munkatársat veszítettünk el.

„Szép, kedves, jótékony, áldásos volt az Ő élete.

Nem búcsúzunk, mert szívek őrzik, nem szavak”

                                                                                          (Végh György)

 

Kedves Zsuzsi, nyugodjál békében!

 

Hatvan, 2022. szeptember 22.

                                                                                               Jagodics István

                                                                                               intézményvezető

                                                            és a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és 

                                                                    Képességfejlesztő Általános Iskola

                                                                                            dolgozói és tanulói