Nálunk elsődleges szempont gyermeked fejlődése. Büszkék vagyunk magas színvonalú oktatási tevékenységünkre, modern felszerelésünkre és egyéni megközelítésünkre.

Az első és legfontosabb a NYIK és ÉKP szemlélete, az értékközvetítő és képességfejlesztő pedagógiai módszer szerinti tanítás, a szellemiség vállalása, a gyermekközpontúság, a beavatottság és a partnerekkel való szoros együttműködés.

Ének-zene ill. matematika emelt szintű oktatás a környék egyetlen általános iskolájában sem folyik.

A Kutató Gyerekek Tudományos Körében több, mint 10 éve mindig ott vagyunk az országos döntőn, ahol gyakran az első helyezést hozzuk haza. Akkreditált Tehetségpont vagyunk: 8 területen működtetünk tehetséggondozó köröket.

 

Tapasztalt pedagógusok


Olyan gyermekeket szeretnénk nevelni, akik érdeklődőek, nyitottak, önmagukat értékelni, másokat elfogadni tudóak, társaikkal együttműködőek, kötődnek városukhoz, és a világban is jól tájékozódnak.

Tanítványainkat arra kívánjuk felkészíteni, hogy színvonalas és értékes munkát tudjanak végezni, amely számukra örömet szerez.

 

Játékos tanulás


Az értékközvetítő és képességfejlesztő program a kultúra teljességét viszi be az iskolába. Jóval több műveltségi területet és tevékenységet tanít, mint a hagyományos iskola.

A program tantárgyait szívesen tanulják az iskolába lépő gyerekek, hiszen köztük bábozás, színjátszás, néptánc, furulyázás, játékos angol foglalkozás, sakkoktatás biztosítja a játékélményt.

A sok "játék" eredményeként szebben beszélnek, ügyesednek, környezetükkel szemben igényesebbé válnak.

 

Sportfoglalkozások

sport
Az iskolai sportkör keretein belül lehetőségük van a gyerekeknek a játékos sportversenyekre, kézilabdázásra, focizásra, atlétikára, duatlonra, úszásra, korcsolyázásra való felkészülésre.