Bemutatkoznak a 2024-2025-ös tanév leendő első osztályaiban tanító pedagógusok

elsős tanítók 2024 2025 

A képen balról jobbra:

Gémesi Ildikó, Kolozsné Tusor Szilvia, Borbás Katalin, Víg Zoltán Péterné

Kolozsné Tusor Szilvia
A leendő 1.a osztály osztályfőnöke.

       1998-ban végeztem általános iskolai tanító – angol nyelvoktató szakon.

      A Kodályban 2011. óta dolgozok. Jelenleg a 4.a osztályban tanítok többek között matematikát, természetismeretet, angol nyelvet, ez utóbbit felső tagozaton is.

      Az iskolakezdés hatalmas lépés minden kisgyermek számára, célom, hogy ezt a folyamatot megkönnyítsem. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek örömmel jöjjenek az iskolába, szívesen, jó kedvvel tanuljanak, élmény legyen számukra az itt eltöltött idő, legyen szó tanulásról vagy szabadidőről. A munkám során nélkülözhetetlennek tartom a szeretetteljes, biztonságot adó, vidám légkör megteremtését.

      Fontos számomra a jó osztályközösség, az összetartozás erősítése, hogy a gyerekek csapatként tudjanak együttműködni, felismerjék a fontos emberi értékeket, elfogadják és megbecsüljék egymást. Ennek érdekében alkalmazom az együttműködésre épülő munkaformákat is, élményt adó tanórán kívüli közösségi programokat szervezek, nyári táborokat tartok.

      A tanóráimat differenciált tanulásszervezéssel vezetem, figyelembe véve a gyerekek egyéni képességeit, adottságait. Célom, hogy a képességeikhez mérten a legtöbb tudást és ismeretet szerezzék meg, felfedezzük a bennük rejlő tehetséget, és megalapozzuk az eredményes iskolás éveket.

„Minden gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben.

Néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik a legjobb tudása szerint repül. Miért is hasonlítanád össze őket?

Mindegyik más.

Mindegyik különleges.

Mindegyik gyönyörű.”

(ismeretlen szerző)

Gémesi Ildikó
A leendő 1.a osztály osztálytanítója.

    Az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolai Karán végeztem tanító szakon, természetismeret műveltségi területtel.

      A Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskolában a 2013/2014-es tanévtől dolgozom. Jelenleg a 4. a osztályban tanítok magyar, etika és testnevelés tantárgyakat.

      Hosszú évek során megtapasztaltam, hogy az Élet számtalan kombinációs lehetőséggel dolgozik, amivel szembesülni nehéz, dolgozni vele komoly kihívás. A gyermekek egy virágzó mező összes pompájával, kiismerhetetlenségével, színkavalkádjával, lüktetésével kerülnek az iskolába. Megismerni, megőrizni, fejleszteni ezt a gyönyörűséges sokszínűséget nagyon komoly feladat. Tanóráimat ezért elsősorban differenciált tanulásszervezési eljárással irányítom, melyben teret kapnak a merészen virágzó illetve az éppen bimbózó lehetőségek is, de a közös végcél mindenkinél egy és ugyanaz: fejlődni abban a tempóban, ahol éppen érésük tart.

      Szívemhez közel álló terület a mozgásfejlesztés, testnevelés, testkultúra. Számtalan lehetőséget rejt kisiskolás korban a kognitív és szociális képességek fejlesztésében, hiányosságok ledolgozásában, hiszen az értelmi fejlődés alapja a mozgás. Évekig az iskolai atlétikai versenyekre való felkészítés, versenyeztetés is munkám része volt, tanítványaim rengeteg sikeres szereplésével, országos döntőkön való részvételével.

      „Jó pap holtig tanul.” A jó pedagógus is igyekszik minden nap, minden hibás vagy jó feladatmegoldásából levonni a tanulságot és tudását a gyermekek javára kamatoztatni.

Az élet azért van, hogy odaadjuk.

Sokszor mondtam, hogy a mi életünk olyan, mint egy marék aranypor.

Hatalmas érték, kincs.

De hogyha nem adjuk oda valamiért, akkor is kiperegnek a mindennapok az ujjaink közül.”

(Böjte Csaba)


Borbás Katalin
A leendő 1. z osztály osztályfőnöke.

    A Jászberényi Tanítóképző Főiskolán végeztem, már több mint 30 éve dolgozom a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskolában.

      Mint osztályfőnök rendszerint 4 évig tanítom az osztályaimat. Ez azért nagyszerű lehetőség, mert 4 évig figyelhetem, segíthetem a gyermekek fejlődését, előrehaladását.

       Fontos számomra a jó osztályközösség kialakítása, a csapatszellem erősítése. Ennek érdekében több tanórán kívüli közösségi programot szervezek. Törekszem a szülőkkel való együttműködő, őszinte, bizalommal teli kapcsolat kialakítására.

      Hiszem, hogy minden tanuló tehetséges valamiben, nekünk pedagógusoknak és a szülőknek együttesen kell megtalálnunk, melyek azok a területek, ahol a gyerekek tehetsége ki tud bontakozni. Ahogy Dr. Czeizel Endre írta: ”...időnként a szürkének látszó kavicsból is előtűnik a drágakő csillogása.”

      Tanítványaimmal nagyon sok sikert értem el országos, megyei, városi versenyeken; matematika, anyanyelvi, környezetismeret, vizuális kultúra tantárgyakból. Diákjaim a vers- és prózamondó valamint szép magyar beszéd versenyeken is az élen végeztek. 8 évig eredményesen dolgoztam a Kutató Gyerekek Tudományos mozgalmában. Az általam felkészített tanulók több országos első és második helyezést értek el az Ember és természet, valamint Földünk és környezete témakörben.

      A művészeti munkacsoport vezetője vagyok. Feladatom a művészeti és kreativitást igénylő programok, versenyek (Rubik kocka kirakó, LEGO építő, fotópályázat, rajzversenyek) szervezése, lebonyolítása. Az iskolai dekoráció készítése, gondozása.

      Kézműves szakkört vezetek iskolánk tanulóinak, ahol megismerkedünk sok izgalmas vizuális technikával, és a művészettörténet néhány meghatározó alakjával, melyet kiállítások keretében be is mutatunk a diákoknak és a szülőknek.

      Szeretettel és kíváncsian várom a leendő elsősöket és szüleiket, akik megtisztelnek a bizalmukkal, hogy ránk bízzák gyermekeiket.

A művészet varázs, mely átalakít.

A könnycseppet persze gyöngyszemmé nem.

Az embert emberebbé azonban igen.” 

(Poszler György)


Víg Zoltán Péterné
A leendő 1.z osztály osztálytanítója.

            1987 óta vagyok az intézmény tagja.

      A miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában szereztem középfokú zenészi végzettséget mélyhegedű szakon. Itt tanultam meg zongorázni is. A kecskeméti Tanítóképző Főiskolán ének-zene szakkollégiumi képzésben részesültem. A főiskola befejezése után ebben az iskolában kezdtem dolgozni, mint alsó tagozatos tanító. Az elsők között voltam, aki a Zsolnai-módszert alkalmazta. Az iskolaotthonos rendszerben való tanítás lehetőséget adott arra, hogy valamennyi tantárgy oktatását gyakorolhassam. Az emelt szintű ének-zene oktatásában 1-4. osztályig tanítottam.

      Az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán szociálpedagógus végzettséget szereztem. 15 évig láttam el az iskolai gyermekvédelmi feladatokat.

      Tagja vagyok a művészeti munkacsoportnak. Több évig tartottam kézműves foglalkozásokat.

Az érzelmi intelligencia fejlesztése mellett fontosnak tartom, hogy az órán a gyerekek szorongásmentes légkörben tudják a legtöbbet kihozni magukból. Szeretek élni a pozitív megerősítés és dicséret eszközeivel.   Hiszem, hogy mindannyian egyszeri és megismételhetetlen csodái vagyunk az életnek, amit őrizni és védeni kell.

      Kolléganőmmel 8 éve játszunk egy csapatban. Bízom abban, hogy az összehangolt munka, egymás segítése és megbecsülése jó példa a tanítványaink előtt.

„Az élet csatáit nem mindig a gyorsabb vagy erősebb nyeri meg.
Az lesz a győztes, aki hiszi, hogy győzni képes.”

 (Ismeretlen szerző)

 

Beiratkozási felhívás

 beiratkozási felhívás 2024

beiratkozási felhívás2 2024

 

 

Tájékoztató iskolánk leendő első osztályairól

Iskolánk igazgatója, Jagodics István a következő videóban ad tájékoztatást a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola leendő első osztályairól.

A videó ide kattintva megtekinthető.

 

 2023 elsős tantárgyak     

 

Fontos információk az iskolai élettel kapcsolatban

  2023 fontos infók az iskolai életről 3 1

2023 fontos infók az iskolai életről 3 2

2023 fontos infók az iskolai életről 3 3

 

 

Az alsó tagozatosok programjai

elet a kodalyban

A mindennapi feladatok, tanulás mellett változatos programokkal színesítjük diákjaink hétköznapjait. A rendezvények között szerepelnek minden évben megrendezésre kerülő programok, mint például a fiókaavatás, mikulás kupa, karácsonyi ajándékműsor, hangverseny és vásár, ünnepi megemlékezések, gyermeknapi vakondtúra, közös iskolai kirándulás, filharmóniai hangverseny stb.

Az alábbiakban ezekből látható egy kis ízelítő.

 

Alsósok programjai a Kodályban 1 Alsósok programjai a Kodályban 2 Alsósok programjai a Kodályban 3

 

 

Hogyan készülhetünk az iskolakezdésre?

 

2023 hogyan készüljünk az iskolakezdésre 2 1 

2023 hogyan készüljünk az iskolakezdésre 2 2 

 

Tudnivalók az iskolánkról   

2023 tudnivalók az iskolánkról 4 1

2023 tudnivalók az iskolánkról 4 2

2023 tudnivalók az iskolánkról 4 3 2024 tudnivalók az iskoláról 4 4