Nyomtatás
2020. március 15., vasárnap 13:06

Közlemény

Orbán Viktor miniszterelnök 2020. március 13-án tett bejelentése alapján az iskolákban 2020. március 16-tól „tantermen kívüli, digitális munkarend” lép életbe. Oka: a koronavírus járvány terjedésének megfékezése.

A jogszabályok azóta megjelentek, kihirdetésre kerültek. A koronavírus miatt a köznevelési és szakképzési intézményekben új munkarend bevezetéséről szóló 1102/2020. (III. 14.) Korm. határozat. A tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről a köznevelési intézményekben szóló 3/2020. (III. 14.) EMMI határozat.

Ennek értelmében 2020. március 16. napjától az oktató-nevelő munka tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre. Ez nem rendkívüli szünet, hanem az oktatás módjának megváltoztatása, amely továbbra is biztosítja a tanulók számára a tanulás Alaptörvényben rögzített lehetőségét.

A tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt a tanulók lehetőleg kerüljék a nagyobb csoportos találkozásokat, közös programokat.

Felügyeletüket a szülők, családok, szomszédok bevonásával, kis csoportokban célszerű megszervezni. A gyermekek felügyeletét nem javasolt a nagyszülőkre bízni, hiszen ők a legveszélyeztetettebbek, védjük meg őket!

A Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskolára is a fentebb leírtak vonatkoznak. Az intézmény ebben a helyzetben az iskola honlapján, facebookján valamint a KRÉTA-rendszer (elektronikus napló) segítségével jelenteti meg, továbbítja az intézkedések, illetve a megvalósítás részleteit.

Az iskolavezetés kéri mindenkinek a megértését, a türelmét és az együttműködését!

2020. március 15.

 Jagodics István

igazgató sk.